CKC - Clubhuis KennisCentrum -Ervaringsverhaal Don Huijzer

Ervaringsverhaal Don Huijzer


Created: 2013-11-11 Last modified: 2013-11-11 Published: 2013-11-11

Clubhuis Almere 
Don is een man die graag dingen doet en onderneemt. Hij zat bij stichting Autender maar dit was toch niet helemaal wat hij zocht. Op het Clubhuis ontmoet hij mensen van zijn eigen leeftijd en hij kan goed dingen ondernemen. 

Don heeft zijn draai gevonden. Hij is begonnen op de administratie afdeling. Hier heeft hij kennis gemaakt met de verschillende taken binnen de administratie. Hij voelde zich nuttig en hij was lekker bezig. Dit was zijn eerste fase binnen het Clubhuis. 

Op de Administratie had hij de taken al aardig door. Wat voor veel mensen geldt is dat iemands sterke punt ook zijn zwakke punt is. Don houdt namelijk erg van lachen, je zou kunnen zeggen hoe kan dat een slecht punt zijn? Door middel van toneelspelletjes te spelen kan hij dat helemaal kwijt op het Clubhuis. Don heeft hier een tijdje aan meegedaan. Hij vond het zo leuk en hij kon het ook zo goed dat hij nu de toneelspelletjes leidt en andere betrekt bij zijn activiteit.

Dit is niet zonder slag of stoot gegaan. Mensen stoorde zich aan Don zijn vrolijkheid. Hij heeft gesprekken met Cynthia gehad en in het begin begreep hij niet dat dat een probleem kon zijn. Dankzij de gesprekken met Clubleden en stafleden heeft hij geleerd dat je ook op een andere manier kan communiceren. Don heeft geleerd dat je door een serieuze manier van communiceren met mensen je ook zelf serieuzer wordt genomen. Don geeft aan dat hij dat belangrijk vind want dit heeft deuren geopend voor hem. 

Don doet verder naast zijn werkzaamheden op de administratie: de productieklas leiden samen met Marieke op het Clubhuis. Ze hebben 2 keer per jaar een uitvoering waar hij aan meewerkt, hij heeft aan het script meehelpen schrijven en geeft toneelspelers tips en trixs. Het Clubhuis heeft hem niet alleen geholpen om bezig te zijn. Het Clubhuis betekent voor Don ook dat je je kan ontwikkelen op sociaal en emotioneel vlak.

Jeroen van Beuningen