CKC - Clubhuis KennisCentrum -Ervaringsverhaal Marcel Diergaarde

Ervaringsverhaal Marcel Diergaarde


Created: 2015-02-19 Last modified: 2015-02-19 Published: 2015-02-19

De Waterheuvel

“Mijn verhaal met De Waterheuvel begint eigenlijk met de verslavingen die ik had. Nadat ik was uitbehandeld voor die verslavingen ben ik via De Amsterdamse Vriendendiensten bij De Waterheuvel gaan werken. Ik heb nog even bij De Homeservice gewerkt, maar ik bleek niet in staat daar te blijven werken.

Sinds april 2008 ben ik bij De Waterheuvel gaan werken aan De Balie, en daarna ging ik steeds een stapje verder. De Waterheuvel heeft voor mij voor werk gezorgd en voor een heel nieuw sociaal vangnet. Het opzetten van dat nieuwe netwerk verliep op drie manieren: via De Amsterdamse Vriendendiensten, De Homeservice en De Waterheuvel.
Mijn eigenlijke herstel begon toen ik voor De Waterheuvel ging werken. Toen ik hier kwam had ik het gevoel dat ik weer mens werd en een nieuw sociaal leven kon opbouwen. Ik werk momenteel op Het Kantoor. Daar verzorg ik de maandelijkse nieuwsbrief. Verder ben ik voorzitter van de Sociale Activiteiten Commissie, en organiseer ik het jaarlijkse Kerstdiner. Mensen die voor het eerst op deze website komen zou ik willen uitnodigen voor een kennismakingsgesprek, maar dat moeten ze natuurlijk zelf beslissen.”