CKC - Clubhuis KennisCentrum -Cordaan - DAC Wingerdweg

Cordaan - DAC Wingerdweg


Created: 2014-12-19 Last modified: 2014-12-19 Published: 2014-12-19

Cordaan regio
Regio Midden

Stadsdeel
Stadsdeel Noord

Een persoonlijke noot in Amsterdam-Noord
Dagactiviteitencentrum Wingerdweg, onderdeel van Cordaan GGZ, is gevestigd in een prachtig oud klooster. Het ruim opgezette gebouw met zonnige tuin biedt vele mogelijkheden voor onze bezoekers.
 
Omgeving 
DAC Wingerdweg bevindt zich in een karakteristieke volkswijk in Amsterdam-Noord en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op loopafstand vindt u het Mosveld met zijn bekende markt, het Noorderpark, de Openbare Bibliotheek en de pont van en naar het centrum van Amsterdam.

Doelgroep
Het DAC richt zich op volwassenen met een psychiatrische achtergrond of psychosociale problematiek.

Activiteiten 
U kunt bij ons deelnemen aan diverse activiteiten, waaronder fitness, creatieve technieken, voetballen, bloemschikken en zwemmen. Bij voldoende aanmeldingen worden er educatieve activiteiten georganiseerd, zoals een computertraining.
Voor deelname aan werkvormen en activiteiten heeft u een AWBZ-indicatie nodig. Wij kunnen u helpen bij het aanvragen van deze indicatie.

Ontmoeting en inloop
Na uw inschrijving bij het DAC bent u van harte welkom voor een kopje koffie, praatje, vers bereide warme lunch of het gebruik van het internetcafé. 
Twee maal per week is er een gezamenlijk diner in de ontmoetingsruimte.

Werk 
Bij het DAC Wingerdweg kunt u arbeidsmatige ervaring opdoen in diverse units, variërend van bar-, administratief-, en keukenwerk tot kunstprojecten en productiewerkzaamheden.
U werkt onder begeleiding van medewerkers in dagdelen en krijgt hiervoor een (reiskosten)vergoeding. Tevens kan onze trajectbegeleider u individueel begeleiden op het gebied van werk, wonen, leren en het opbouwen van een sociaal netwerk.

Eigen kracht
In ons dagactiviteitencentrum kunt u uw eigen mogelijkheden (her)ontdekken en vergroten, werkritme opbouwen en nieuwe mensen ontmoeten.
We willen ons aanbod niet alleen zo goed mogelijk afstemmen op uw behoeften, ook betrekken we bezoekers bij het reilen en zeilen van het DAC en het organiseren van een breed scala aan activiteiten.

Spreekt dit u aan? U bent van harte welkom om binnen te lopen voor een rondleiding en kennismaking met ons DAC!

Adres
Wingerdweg 4
1031 CA Amsterdam
Tel: 020 - 494 96 16