CKC - Clubhuis KennisCentrum -TE Transitional Employment (werk)

TE Transitional Employment (werk)


Created: 2013-08-14 Last modified: 2014-07-23 Published: 2013-08-14

Het TE (Transitionail Employment) is bedoeld als eerste opstap naar werk. Dit is de ideale manier om kennis te maken met betaald werk buiten het Clubhuis voor Clubleden en werkgevers.

De TE werkplek is een gedeelde werkplek. De werkplek wordt om het half jaar een Clublid vervangen door een ander Clublid. Dit is een aparte afdeling binnen het Clubhuis. Clubleden kunnen zich inschrijven voor een TE werkplek. Het belangrijkst argument om iemand te plaatsen op een TE werkplek is dat de persoon wil werken. Wanneer iemand geplaatst is moet hij of zij wachten totdat er plek is op de TE Werkplek. 

Wanneer iemand geselecteerd is voor een werkplek krijgt de persoon training op het Clubhuis door Clubleden of Stafleden van het Clubhuis.

Daarna gaat het Clublid naar de werkplek. Hier krijgt het Clublid door een staflid of ander Clublid nog training op de werkplek. Daarna wordt het periodiek gepolst of het goed gaat met het Clublid. Wanneer het niet goed gaat en de persoon kan niet meer op zijn of haar werk verschijnen wordt het Clublid vervangen door een ander Clublid en als dat niet kan door een Staflid. Zo staat het Clubhuis garant dat er altijd iemand aanwezig is.

Na deze periode komt er een ander Clublid die gaat werken op de TE werkplek.

Voordelen voor Clubleden
Clubleden kunnen werkzaamheden leren en werkervaring opdoen buiten het Clubhuis. Omdat het betaald arbeid is geeft het een gevoel voor eigenwaarde. Door de ervaring kan het Clublid makkelijk groeien en went het Clublid aan een arbeidsmatige omgeving.

Voordelen voor Werkgever
De werkgever hoeft geen mensen in te werken want dat doet het Clubhuis. De werkgever hoeft ook niet bang te zijn voor uitval want als iemand uitvalt wordt hij of zij vervangen door een ander Clublid.

Voor meer informatie over de TE Unit/Afdeling kijk hier

Voer hier uw username en password in:

Username
Password