CKC - Clubhuis KennisCentrum -Afdelingen (units)

Afdelingen (units)


Created: 2013-08-14 Last modified: 2014-05-26 Published: 2013-08-14

In het Clubhuis kunnen er verschillende afdelingen ontstaan. Er zijn een aantal afdelingen in het Clubhuis die elk Clubhuis heeft. Deze afdelingen vormen de basis van een Clubhuis. Er is weleens een vergelijking gemaakt tussen een Clubhuis en een vliegtuig. Je kan een groot vliegtuig hebben met alles er op en er aan en een klein vliegtuig. Het is nog steeds een Clubhuis.

De essentiele units voor een Clubhuis zijn: Bar, receptie en administratie. 

De Bar
Je hebt een inloop nodig waar mensen tot rust kunnen komen en als eerste kennis kunnen maken met het Clubhuis. Dit is de functie van de bar. Hier kunnen informele gesprekken plaatsvinden en er is de mogelijkheid om te drinken.

De receptie
De receptie is een belangrijk onderdeel omdat er bij gehouden wordt wie er gebruik maakt van het Clubhuis en of mensen aanwezig zijn. Zonder de receptie is het niet mogelijk om bijvoorbeeld een out reach programma te handhaven. Een andere belangrijke taak is dat er een vaste persoon is die nieuwe mensen de weg kunnen wijzen in een Clubhuis.

Administratie
Je hebt altijd te maken met gegevens de verwerkt moeten worden. Dit kan een Clubhuis ideaal zelf doen. Bonnetjes kunnen verwerkt worden door de administratie. Deze unit wordt belangrijker naarmate een Clubhuis groter wordt. 

Restaurant
Dit is geen essentiële afdeling maar wordt wel veel gebruikt. Mensen kunnen leren koken en het schoonhouden van een keuken. Andere mensen kunnen weer hiervan profiteren en het blijkt dat gezamenlijk eten mensen met elkaar verbindt.

Overige Afdelingen
De overige afdeling kan je makkelijk toevoegen en verwijderen. Dit hangt af van je Clubleden en land waar je aanwezig bent. Zo is er een Clubhuis in Afrika die hun eigen eten verbouwt want hier is veel behoefte aan. Zo heb je Clubhuizen die meer gericht zijn op Creativiteit of hebben een sport programma, andere Clubhuizen zijn weer meer gericht op tuinieren. Zo kan je een Clubhuis aanpassen bij de Clubleden die aanwezig zijn.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password