CKC - Clubhuis KennisCentrum -Taakverdeling

Taakverdeling


Created: 2013-08-12 Last modified: 2013-08-19 Published: 2013-08-12

In het Clubhuis is het belangrijk dat iedereen kan meedoen met de werk georiënteerde dag. We hebben een werk georiënteerde dag omdat we zo de gezonde kant aanspreken van mensen en niet hun zieke kant. Er zijn verschillende afdelingen waar mensen kunnen werken. Om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen wordt er gebruik gemaakt van het bord. Het bord is de ideale manier om een grote taak van een afdeling op te splitsen in kleinere taken. Deze kleinere taken zijn hierdoor laagdrempeliger. Een ander voordeel is dat niet iedereen een vaste taak hoeft te hebben. De Clubleden kunnen wisselen van taak en zo ook andere vaardigheden opdoen. Dit zou niet mogelijk zijn bij een vaste taak. Als een Clublid er behoefte aanheeft kan hij of zij een vaste taak op zich nemen, maar dat hoeft niet. 

Je moet je voorstellen je hebt taken die op een dag gedaan moeten worden die op het bord staan. Er zijn mensen die vast op een afdeling werken. Er zijn ook mensen die af en toe komen opdagen en die een taak op zich willen nemen Vervolgens kunnen mensen hun naam achter de taak zetten en vervolgens de taak uitvoeren. Mensen die vast werken op een afdeling kunnen langzamerhand grotere taken op zich nemen en groeien op de afdeling.

Mensen die op het Clubhuis werken, werken vrijwillig basis op een afdeling. Ook mogen ze zelf kiezen of ze in de keuken, administratie of bar gaan werken. Alles gaat in overleg met het Clublid. Ik wil benadrukken dat er geen dwang mag zijn bij werkzaamheden. Vaak is het zo dat Clubleden die net binnen komen niet willen werken. Maar de truc is dat het aanstekelijk werkt. Als je mensen om je heen bezig ziet en jij zit je krantje te lezen in de bar, zal het waarschijnlijk begingen te kriebelen. Wat je wel mag doen is dingen aanbieden en mensen verleiden om een taak te gaan doen.


Voer hier uw username en password in:

Username
Password