CKC - Clubhuis KennisCentrum -Psychiatrische achtergrond heeft een grote impact

Psychiatrische achtergrond heeft een grote impact


Created: 2015-02-12 Last modified: 2015-02-12 Published: 2015-02-12

De impact op het leven van mensen met een psychiatrische achtergrond is groot. Het verlies van werk, relaties en inkomen maken de problemen alleen nog maar groter. Wanneer mensen een tegenslag krijgen kan het zo zijn dat mensen niet meer kunnen wat ze voorheen wel konden. Veel mensen raken in een isolement en zijn eenzaam. Op alle levensgebieden heeft een psychiatrische achtergrond invloed. Door de medicatie of door slechte zelfverzorging kan mensen hun gezondheid achteruit gaan. Mensen hebben vaak problemen met relaties onderhouden. Al deze problemen tellen op tot een onoverkoombaar probleem. Wat mensen vaak meemaken dat ze een redelijk normaal leven hadden en dat dit stukje bij beetje van hun afgenomen is. De weg terug is vaak moeizaam en vol obstakels. Steun is dan ook essentieel voor deze mensen. Zonder steun redden ze het waarschijnlijk niet. 

Als je kijk naar de levenskwaliteit van mensen met een psychiatrische achtergrond dan zie je dat de levenskwaliteit vaak erg laag is. Zonder hulp zou dit een nog groter probleem zijn. Daarom is sociale inclusie erg belangrijk. Dit houd in de mensen weer meedoen in de maatschappij en een zo een normaal mogelijk leven leiden. Essentieel is bij sociale inclusie dat ondanks hun achtergrond er ruimte wordt gegeven om de draad weer op te pakken. Op het Clubhuis is deze ruimte er en probeer ergens anders ook deze ruimte te creëren. 

Het Clubhuis is voor mensen bedoeld die niet meer in een crisis zitten en de weg terug zoeken. De kracht van het Clubhuismodel is dat mensen hun sterken kanten worden aangesproken en niet hun zwakken. Voer hier uw username en password in:

Username
Password