CKC - Clubhuis KennisCentrum -Het gebeurt vaker dan je denkt

Het gebeurt vaker dan je denkt


Created: 2015-02-12 Last modified: 2015-02-12 Published: 2015-02-12

Over de hele wereld zijn er mensen met een psychiatrische achtergrond. Dit aantal kan oplopen in de miljoenen. Er tijdig bij zijn is essentieel om er voor te zorgen dat mensen de goede kant op gaan. Hoe eerder je er bij bent hoe sneller je hersteld. Wanneer mensen zorg ontwijken duurt het herstel vaak ook langer, sommige mensen herstellen nooit.

Mensen met kanker of aids vinden het al moeilijk om over hun ziektes te praten. Voor mensen met een psychiatrische achtergrond is dit nog moeilijker. Mensen met een psychiatrische achtergrond hebben vaak problemen in de communicatie. Het stigma van de buitenwereld zorg voor een extra drempel. Tel dit op en je komt uit dat het doodgezwegen wordt. Mensen vertellen het niet vaak. Dit heeft er toe geleid dat psychiatrische problemen een vrij onbekend zijn voor mensen die er nog niks mee te maken hebben gehad, vaak willen deze mensen niks met psychiatrische mensen te maken hebben en zich erin verdiepen, kortom stigma, het is niet mijn probleem zoek het zelf uit.

Omdat dit de realiteit is voor veel mensen met een psychiatrische achtergrond is het goed dat er plekken zijn waar deze achtergrond geaccepteerd word: Zoals een Clubhuis. Afwijzingen zijn niet geheel onbekend voor mensen met een psychiatrische achtergrond en dan een plek hebben waar je wel bij mag horen zonder dat je je teveel voelt en waar je gewaardeerd wordt is dan erg fijn. Zo zijn er ongeveer 300 Clubhuizen over de hele wereld.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password