CKC - Clubhuis KennisCentrum -Een plek om te herstellen

Een plek om te herstellen


Created: 2015-02-12 Last modified: 2015-02-12 Published: 2015-02-12

Een plek voor mensen met psychiatrische achtergrond is hard nodig. Miljoenen mensen over de hele wereld hebben een psychiatrische achtergrond. Zonder hulp zoals Clubhuizen zouden deze mensen aan hun lot zijn over gelaten. Herstellen doe je niet alleen. Mensen zijn sociale wezen dus zonder andere mensen kan je ook niet herstellen. De weg is open op het Clubhuis. Je mag zoveel doen als je zelf wilt en je mag ook ze ver gaan als je zelf wilt, zelfs betaald werk. Het is gebleken dat het Clubhuismodel een goede manier is om dit te doen. Mensen die deze vorm van zorg wel krijgen hebben meer kans van rehabiliteren dan mensen die geen zorg krijgen. 

Het unieke is dat het Clubhuis herstel bevorderd maar daar niet zijn zwaartepunt op legt. Het zwaartepunt waar het Clubhuis legt is een normaal mogelijk leven lijden en uitgaan van mensen hun krachten. De valkuil die je zo ontwijkt is dat je zegt waarvan moet je herstellen? en dan kom je uit op iemands zwakke punten. Juist het meedoen het dagritme en werken zorgt er voor dat Clubleden in hun kracht komen en zo herstellen. Dit is dan ook de kracht van het Clubhuismodel.

Dit is ook tevens de reden dat het Clubhuis geen therapie geeft. Wanneer mensen dit nodig hebben worden deze mensen doorverwezen naar het ziekenhuis.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password