CKC - Clubhuis KennisCentrum -Clubhuis Europa wil dat meer Clubhuizen zich accrediteren

Clubhuis Europa wil dat meer Clubhuizen zich accrediteren


Created: 2015-03-5 Last modified: 2015-03-13 Published: 2015-03-5

Clubhuis Europa heeft nu op hun website gezet dat het een mooi streven zou zijn dat je je als Clubhuis gaat accrediteren in Europa. Dit zou ook zo kunnen zijn voor Clubhuis Almere en DAC Wingerdweg. Ze streven naar een verdubbeling. Als Nederland zijn steentje wil bijdragen dan moet er 1 Clubhuis bijkomen die geaccrediteerd wordt. Het enige Clubhuis dat zich tot nu toe geaccrediteerd heeft is de Waterheuvel in Amsterdam in Nederland, terwijl in de andere landen dat veel meer zijn in Europa.

Het grootste obstakel voor het accreditatie proces zijn de verschillende werkprogramma's. Er moet overlegt worden met werkgevers die de uitdaging aan gaan. Er moet op het Clubhuis mankracht aanwezig zijn om zo een TE plek draaiende te houden. 

Echter dit is wel de tijd voor dit soort initiatieven. Werkgevers zijn verplicht om mensen met een arbeidshandicap binnen te halen. Voor een werkgever is een TE plek creëren een klein financieel risico want het Clubhuis zorgt er voor dat er altijd iemand aanwezig is op de plek en mensen worden ingewerkt door het Clubhuis.

De regering wil meer marktwerking in de zorg. De zorg moet zakelijker gaan denken. Mensen een baan geven is dan essentieel voor zorgverleners zoals activeringscentrums. De omslag die al langer gaande is vraagt naar participatie, vraagt naar banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Het beproefde TE en SE model kan een toekomst zijn als je niet het wiel opnieuw wil uitvinden. 

Voer hier uw username en password in:

Username
Password